Region

Policija potvrdila privođenje još jednog učesnika u nasilju nad maloletnicima u Vukovaru

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

18:21

Policija potvrdila privođenje još jednog učesnika u nasilju nad maloletnicima u Vukovaru
Policija potvrdila privođenje još jednog učesnika u nasilju nad maloletnicima u Vukovaru - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Vukovarsko-sremska policija potvrdila je danas hapšenje još jedne osobe starosti 20 godina za kojeg je kriminalističkom istragom utvrđena sumnja da je učestvovao u batinjanju grupe maloletnika na pravoslavno Badnje veče u Vukovaru.

Potvrdili su da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom juče privedenih, 24-godišnjakom, 22-godišnjakom i 20-godišnjakom, utvrđeno da su 6. januara učestvovali u batinjanju i pritom naneli telesne povrede šestorici maloletnika.

"Juče je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniocima nakon počinjenog krivičnog dela", navodi se u policijskom saopštenju.

Četvorica juče privedenih su predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Protiv dvojice osumnjičenih, starosti 24 i 22 godine, podneta je krivična prijava za učešće u tuči, dok je 20-godišnjak prijavljen za nanošenje teških povreda i pokušaj nanošenja teških povreda.

"Četvrti osumnjičeni prijavljen je za 'Pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog dela' za šta zakon propisuje do pet godina zatvora", stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja svih učesnika ovog incidenta.

Deo hrvatskih medija ne isključuje mogućnost da će biti još privođenja osumnjičenih.

Nezvanično mediji prenose da su nasilnici pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojsa (BBB) i da među njima ima i nekih koji su boravili u grčkim zatvorima nakon letošnjih incidenata sa navijačima grčkog AEK, kada je jedan Grk smrtno stradao.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najoštrije je juče osudio ovaj incident i zatražio hitnu identifikaciju i najstrože kažnjavanje nasilnika.

Roditelji povređenih maloletnika najavili su protest nezadovoljstvo u Vukovaru za subotu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa