Region

Olujno nevreme u Bosni i Hercegovini, vetar prevrnuo kamion, lomio drveće i krovove - jedna osoba stradala

Komentari

Autor: Avaz.ba, Klix.ba

01/08/2021

-

15:39

Olujno nevreme u Bosni i Hercegovini, vetar prevrnuo kamion, lomio drveće i krovove - jedna osoba stradala
Prijedor - Copyright Printscreen Facebook/Bosnia Storm Chasers - prva BH zajednica lovaca na oluje

veličina teksta

Aa Aa

Olujno nevreme praćeno kišom zahvatilo je danas delove Bosne i Hercegovine. Na udaru su bili Bihać, Cazin i Velika Kladuša, kao i nekoliko mesta na severozapadu zemlje. Jedna osoba poginula je nakon što je na nju pala grana sa drveta, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Kako javljaju lokalni mediji, veliki broj osoba javio se u Kantonalnu bolnicu s različitim povredama koje su zadobili tokom oluje.

U jednoj od glavnih bihaćkih ulica saobraćaj je bio blokiran nakon što je vetar polomio delove stabla kao i delove elektromreže.

Usled snažnog nevremena koje je trajalo od 20 minuta do pola sata, oboreno je nekoliko stabala. Na teren su izašle ekipe hitne pomoći, policija i vatrogasci, prenosi portal Klix.ba.

Jaka kiša praćena vetrom lomila krovove po kućama, drveće i ograde u Cazinu.

Od siline vetra i oluje, u cazinskom naselju Stijena oboreno je teretno vozilo. Naime, kamionu, koji je bio parkiran pored puta, prvo je prevrnuta prikolica, a zatim je ceo oboren, piše Avaz.

U Gradskom parku u Velikoj Kladuši kiša i vetar lomili su grane drveća. Vatrogasci su na terenu i radit će se na raščišćavanju parka.

U Prijedoru, jaki udari vetra, između 50 i 70 kilometara na sat,čupali su drveće i skidali krovove.

Vetar je štetu napravio i u samom centru grada, gde je uništio bašte kafića, lomio suncobrane, te porušio štandove koji su postavljeni na gradskom trgu..

Komentari (0)

Evropa