Region

Dodik: Sastanak sa "Trojkom" i Čovićem bio konstruktivan, postignut napredak u vezi sa izbornim zakonom

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2024

-

19:03

Dodik: Sastanak sa "Trojkom" i Čovićem bio konstruktivan, postignut napredak u vezi sa izbornim zakonom
Dragan Čović i Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik oglasio se danas, nakon sastanka u Bakincima pored Laktaša sa predstavnicima stranaka "Trojke" i HDZ BiH, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i da je postignut napredak u vezi sa izbornim zakonom.

"Kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak sa partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Iz njegove stranke SNSD poručili su da je na sastanku "postignut važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH". 

"Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Sastanak je počeo u 14 časova, a pored Dodika, prisustvovali su mu Dragan Čović ispred HDZ-a i predsednici stranaka "Trojke" Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).

Mediji su prethodnih dana pisali da je današnji sastanak bio poslednja prilika za dogovor političara o tehničkim izmenama Izbornog zakona BiH.

U suprotnom, očekuje se intervencija visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa