Region

Đukanović poželeo sreću novom rukovodstvu DPS-a: Nove mlade snage su garant uspeha

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

10:55

Đukanović poželeo sreću novom rukovodstvu DPS-a: Nove mlade snage su garant uspeha
Milo Đukanović - Copyright AP/Hektor Pustina

veličina teksta

Aa Aa

Bivši crnogorski predsednik i nekadašnji lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović čestitao je izbor novog rukovodstva te stranke i poručio da su nove mlade snage garant za uspeh.

Za predsednika DPS sinoć je izabran Danijel Živković, koji je od povlačenja Đukanovića bio vršilac dužnosti šefa DPS, a za potpredsednike su izabrani Ivan Vuković, Jevto Eraković, Aleksandra Vuković Kuč i Abaz Dizdarević.

Čestitajući im na dobijenom poverenju članstva na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima, Đukanović je saopštio da je uveren u ispravnost i perspektivu politike DPS koja je, kako navodi, bila i ostala okosnica državotvornog puta Crne Gore, kao i građanskog i evroatlantskog karaktera zemlje.

"DPS je i u veoma izazovnim vremenima potvrdio sposobnost da bude nosilac progresivnih političkih i demokratskih procesa. Partija spremna da ponosno odbrani i afirmiše svoja istorijska dostignuća, takođe da objektivno sagleda svoje nedostatke i propuste", napisao je Đukanović na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da takva politika mora da pobedi.

"Nove, mlade snage garant su uspeha. Srećno”, naveo je Đukanović.

DPS je na čelu sa Đukanovićem bila vodeća politika partija duže od 30 godina, a na izborima je poražena u avgustu 2020. godine i od tada je u opoziciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa