Region

Pokušao da spasi mače, pa upao u bunar, izvukli ga vatrogasci

Komentari

Autor: RTRS

02/08/2021

-

23:08

Pokušao da spasi mače, pa upao u bunar, izvukli ga vatrogasci
Vatrogasno vozilo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Modrički vatrogasci izvukli su danas Suada Јanarca (62) iz presušenog bunara dubokog 15 metara u koji je upao u pokušaju da izvadi mače.

Povređeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu Sveti Apostol Luka u Doboju.

Vođa smene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča Žarko Cvijanović kaže da su u 17.28 dobili poziv za pomoć u spasavanju čoveka, koji je u dvorištu Miralema Tursića, pokušavajući da izvadi mače, pao u presušeni bunar.

"Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili na licu mesta i započeli operaciju spasavanja čoveka koji je bio svestan i komunicirao sa spasiocima", rekao je Cvijanović.

U bunar je spušten Milan Јović, najmlađi vatrogasac, koji je uz koordinaciji sa ostatkom vatrogasne ekipe spasio Јanarca, prenosi RTRS.

Јović, koji je povremeno angažovan u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, rekao je da mu je drago da su baš na dan kada ova jedinica obeležava slavu, Svetog proroka Iliju, njeni pripadnici uspešno obavili jedan od nasloženijih spasilačkih zahvata.

U porodici Tursić zadovoljni su srećnim završetkom operacije spašavanja Јanarca, poznanika koji je hteo da učini humano delo i spasi mače.

"Pokazali ste da ima profesionalaca i dobrih ljudi spremnih da se žrtvuju za druge", rekli su članovi porodice Tursić.

Komentari (0)

Evropa