Region

Rama: Albanija bi stala uz Kosovo ako dođe do upotrebe oružja

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2024

-

09:47

Rama: Albanija bi stala uz Kosovo ako dođe do upotrebe oružja
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

''Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje", rekao je Rama za televiziju ATV.

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa  Kosovom i da je ''svaki napad na Kosovo napad na Albaniju''.

''Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika", dodao je Rama.

On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi ''postali respektabilniji'' na međunarodnom planu. Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je "korak unazad za Kosovo".

''Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica'', rekao je Rama za albanski tv kanal.

 

Komentari (0)

Evropa