Region

Maloletnik poslao lažnu dojavu o eksplozivu u školi u Tivtu: Policija ga identifikovala

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

13:39

Maloletnik poslao lažnu dojavu o eksplozivu u školi u Tivtu: Policija ga identifikovala
Maloletnik poslao lažnu dojavu o eksplozivu u školi u Tivtu: Policija ga identifikovala - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska policija je identifikovala još jednog maloletnika starog 17 godina, koji je putem mejla uputilo poruku preteće sadržine na adresu Srednje mešovite škole “Mladost” u Tivtu, saopštila je danas Uprava policije.

Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje.

“Osumnjičeni maloletnik je 29. februara uputilo mejl preteće sadržine na adresu Srednje mešovite škole “Mladost” u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi”, istakli su iz policije, prenosi CdM.

Ističu da će Uprava policije u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

“Naglašavamo i ukazujemo maloletnim licima, ali i celokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise", naveli su.

Uprava policije apeluje na roditelje ali i na prosvetne radnike da povećaju pažnju i nadzor dece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite celokupnog društva.

Policija je prethodno identifikovala i lišila slobode maloletnika koji je putem elektronske pošte slao poruke pretećeg sadržaja na adresu srednje muzičke škole u ​​Kotoru.

 

Komentari (0)

Evropa