Region

Nevreme pogodilo region, kiša i olujni vetar pravili probleme u Banjaluci i na Jadranu

Komentari

Autor: Tanjug, Index.hr

05/08/2021

-

09:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme pogodilo je jutros delove regiona. Zbog najavljenih nepogoda i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj na snazi je meteoalarm. Kiša i olujni vetar ostavili su pojedina naselja u Banjaluci bez struje.

Jaka kiša praćena snažnim vetrom i grmljavinom počela je da pada nakon kraćeg naoblačenja, prenose Nezavisne novine.

 

 

Ulice su preplavljene vodom i otežan saobraćaja posebno na prilazima gradu. Na području cele BiH proglašen je žuti meteoalarm. I Hrvatsku je danas zahvatilo nevreme, a prema najavama najgore će biti na Jadranu, za koji je na snazi narančasti meteoalarm.

Ostali deo Hrvatske je pod žutim upozorenjem, piše Index.

Iako kišu mnogi priželjkuju, ponegde bi mogla da donese probleme jer će biti i izraženijih pljuskova, lokalno moguće i nevremena, na moru može da dođe i do pojave pijavica.

 

 

Kiša već pada širom zemlje - u Zagrebu, Kninu i Zadru. U Zagrebu grmi, duva jak vetar i pada kiša. U Kninu je također kiša.

Kako javlja Meteoadriatic, nevreme je prošlo preko zadarskog područja pred zoru, nešto posle pet sati ujutro.

U Zadru i okolini ono je donelo tek umereno izraženu grmljavinu, par litara kiše po četvornom metru i ne preterano jak vetar. Temperatura je neznatno pala.

Za kninsku regiju najavljene su obilne kiše (do 70 mm) te grmljavinsko nevreme sa kratkotrajno olujnim udarima vetra. Verovatnoća nevremena za grmljavinu veća je od 80 odsto, prenosi Index.hr.

Za splitsku i zadarsku regiju najavljuje se jak jugo s olujnim udarima te izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Komentari (0)

Evropa