Region

Okončana drama u Brežicama, muškarac uhapšen: Pucao po gradu, pa se zabarikadirao

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

07:46

Okončana drama u Brežicama, muškarac uhapšen: Pucao po gradu, pa se zabarikadirao
Tanjug/STA/Anze Malovrh - Copyright Tanjug/STA/Anze Malovrh

veličina teksta

Aa Aa

Policijskom akcijom noćas je okončana drama u Brežicama, na istoku Slovenije, gde se u jednoj stambenoj zgradi bio zabarikadirao naoružani muškarac, javljaju slovenački mediji.

Kako je izjavila Alenka Drenik, portparol Policijske uprave Novo Mesto, počinilac incidenta je uhapšen, a prilikom akcije u kojoj su učestvovali i pripadnici specijalnih policijskih snaga, niko nije povređen.

Kako podseća "24ur", muškarac, star 62 godine, je u sredu po podne ušao u apoteku, odatle isterao ljude koji su se tu zatekli, zatim izašao na ulicu i nekoliko puta pucao u vazduh, pa otišao do obližnje kuće, gde se zabarikadirao.

Na lice mesta stigli su policajci i pregovarači. Prvo su pokušali da s njim stupe u kontakt telefonom, ali je on odbio da razgovara. Zato su ga preko razglasa zvali da se preda. 

Na lice mesta je trebalo da bude doveden i njegov sin, koji ga je takođe pozvao da se preda, ali je on i to odbio. 

Tokom pregovora čak je dva puta pucao u policajce, koji su pregovarali zaštićeni u blindiranom automobilu. 

Ulice u blizini kuće u kojoj se zabarikadirao bile su blokirane, a stanovništvo iz susedstva pozvao je da ostane u domovima.

Iznad kuće kružio je policijski dron, a u okolini su se mogli videti i snajperisti. Pripadnicima specijalne jedinice i pregovaračima pomogli su i policajci iz Brežica i Novog Mesta. Gradonačelnik Brežica Ivan Molan rekao je za agenciju STA da je naoružani muškarac bivši policajac.
 

Komentari (0)

Evropa