Region

Od sedam kandidata za v.d. direktora Uprave policije Crne Gore poligraf prošla samo dva

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2024

-

09:53

Od sedam kandidata za v.d. direktora Uprave policije Crne Gore poligraf prošla samo dva
Od sedam kandidata za v.d. direktora Uprave policije Crne Gore poligraf prošla samo dva - Copyright AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Za vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore prijavilo se sedam kandidata, od kojih četvorica nisu prošla poligraf, a za jednog nije bilo moguće utvrditi rezultate, pišu danas podgoričke Vijesti.

"Poligraf su prošla dva lica, četiri nisu, dok se na jednog nije mogao primeniti poligraf zbog zdravstvenog stanja, ali isto lice ne ispunjava uslove", rekao je neimenovani izvor upućen u rezultate testiranja.

Sagovornici lista tvrde da su kandidati odgovarali na ključna pitanja o eventualnim vezama sa pripadnicima organizovanog kriminala, ali i vezama sa politikom i političkim partijama.

Poligraf je ponuđen kandidatima u javnom pozivu i formularu koji je definisala Vlada, kada je odlučila da razreši aktuelnog direktora Zorana Brđanina na elektronskoj sednici od 3. marta.

Navedeno je da odbijanje poligrafa, koji nije dokaz na sudu, nije eliminatorni uslov za prijavu, ali su svi kandidati prihvatili testiranje. Od sedam službenika Uprave policije za v.d. direktora, u trci su tri aktuelna pomoćnika.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović (DCG) juče je navodno trebalo da obavi intervju sa svima.

Vijesti pišu da navodno još nema političkog dogovora o nasledniku smenjenog direktora UP Zorana Brđanina, jer premijer Milojko Spajić i PES ne preferiraju iste kandidate za koje Demokrate tvrde da bi najbolje odgovorile tom kompleksnom zadatku, pa je i promena odluke o razrešenju Brđanina jedna od opcija, kako policija ne bi ostala bez čelnog čoveka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa