Region

Maloletnik iz Bileće uhapšen zbog sumnje za pokušaj terorizma: Pretio pokoljem u jednoj srednjoj školi u Trebinju

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

11:34

Maloletnik iz Bileće uhapšen zbog sumnje za pokušaj terorizma: Pretio pokoljem u jednoj srednjoj školi u Trebinju
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policijski službenici PU Trebinje, danas su Republičkom javnom tužilaštvu predali maloletno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo krivično delo terorizam u pokušaju.

Prema saznanjima banjalučke ATV, maloletnik je putem društvenih mreža pretio pokoljem u jednoj srednjoj školi. Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da maloletno lice uhapšeno zbog krivičnog dela terorizma u pokušaju.

Laketa je rekao da je maloletnik uhapšen sinoc u 19 sati i predat je na dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Načelnik je rekao da su policijski službenici došli do operativnih saznanja da jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu na području grada Trebinja.

"Odmah po saznanju, obavešteno je posebno Odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su sprovedene određene istražne radnje. Radnje koje su sprovedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično delo", rekao je Laketa.

Prema saznanju banjalučkih Nezavisnih novina maloletni Bilećanin, koji je uhapšen zbog sumnje da je pripremao teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju, imao je šemu.

Izvor Nezavisnih, međutim, nije mogao da otkrije o kakvoj je šemi reč, odnosno da li se radi o školskom objektu, ubistvu ili nečemu drugom.

Primetan povećan izostanak učenika iz škola

Nakon hapšenja jednog maloletnika iz Bileće zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma u pokušaju, brojni roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali decu u školu.

Roditelji su, prenosi RTRS, dobili poruke o mogućem terorističkom napadu na jednu od škola u tom gradu.

Iz Policijske uprave Trebinje kažu da je situacija u gradu potpuno bezbedna, a da će se zvanično obratiti javnosti tokom jutra, sa više informacija o ovom događaju i povodu za ovakva nagađanja.

Iako je primetan povećan izostanak učenika, nastava u svim školama odvija se redovno.

Predsednik Aktiva osnovnih škola Milorad Nadaždin rekao je da je primetan veći izostanak dece u školama u Policama i Bregovima, dok su u školu u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

"Situacija je potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno", naveo je Nadaždin za lokalni portal Trebinje lajv.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa