Region

Švedska izručuje Crnoj Gori državljanina Srbije osumnjičenog za kopanje tunela do depoa suda u Podgorici

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

14:25

Švedska izručuje Crnoj Gori državljanina Srbije osumnjičenog za kopanje tunela do depoa suda u Podgorici
Švedska izručuje Crnoj Gori državljanina Srbije osumnjičenog za kopanje tunela do depoa suda u Podgorici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Srbije Vladimir Erić, jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, u sredu, 20. marta, biće izručen Crnoj Gori, saznaje podgorički Dan.

On je uhapšen 14. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu, a Švedska je kasnije odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori.

Tek nedavno, pola godine nakon otkrivanja tunela, Viši sud u Podgorici završio je popis nestalih stvari, koji je dostavljen Osnovnom držanom tužilaštu u Podgorici. Iz tog tužilaštva su saopštili da detalje istrage ne mogu da obelodane, pa nisu odgovorili ni na pitanje Dana da li su identifikovani nalogodavci i da li se nazire motiv prokopavanja prolaza do depoa Višeg suda.

"Pomenuti predmet je u postupku istrage. Postupajući tužilac preduzima sve zakonom propisane mere i radnje u cilju rasvetljavanja odlučnih činjenica. Radi zaštite interesa postupka, zasad ne možemo saopštiti više informacija", rekao je u odgovoru za Dan rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaveštena o odluci u ovom predmetu.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Tokom popisa je utvrđeno da su iz dokaza nestali telefoni, oružje i manja količina narkotika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa