Region

Hrvatska dobila još jednu stranku: Demohrišćani najavili učešće na svim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

17:28

Hrvatska dobila još jednu stranku: Demohrišćani najavili učešće na svim izborima
Tanjug/HINA/Damir Senčar - Copyright Tanjug/HINA/Damir Senčar

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska politička scena dobila je danas još jednu političku stranku Demokršćani, koju su predstavili čelnik Antun Krešimir Buterin i predsednik Glavnog odbora Ante Lučić.

Oni su najavili da će učestvovati na parlamentarnim, evropskim, predsedničkim i lokalnim izborima.

"U odnosu na postojeće stanje, sigurni smo da ćemo kao Demokršćani konstruktivno doprineti adresiranju i rešavanju gorućih problema. Optimizam, nada i motivacija u srži su demokršćanskog svetonazora, a naše političke elite uništavaju nam samopouzdanje i veru u vlastite snage", poručio je na konferenciji u centrali stranke u Zagrebu predsednik Buterin.

Buterin je novinar i urednik, koji kao volonter vodi udruženje za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske. 

Kao glavne razloge osnivanja stranke istakao je razočaranost sadašnjim stanjem duha u društvu, državi i naciji, ogorčenost sustavnim širenjem beznađa i pesimizma, neprestanim korupcijskim aferama vladajućih te besciljnim lutanjem i bezidejnošću opozicije.

Ono što je dosad napravljeno u ovih 30-ak godina, dodao je, jednostavno nije dovoljno. 

"Mi iskreno verujemo da Hrvatska može biti srećnija od Danske, bogatija od Švajcarske i uređenija od Singapura. Ako možemo biti na samom vrhu sveta u fudbalu i drugim sportovima, mi Demokršćani verujemo da Hrvatska može biti među najboljima u svetu i u privredi, inoacijama, tehnologiji", rekao je Buterin, preneli su hrvatski mediji.

Komentari (0)

Evropa