Region

Počinje izgradnja graničnog prelaza Zupci između BiH i Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

14:07

Počinje izgradnja graničnog prelaza Zupci između BiH i Crne Gore
Počinje izgradnja graničnog prelaza Zupci između BiH i Crne Gore - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas počije izgradnja novog graničnog prelaza Zupci između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, za izgradnju graničnog prelaza Zupci biće izdvojeno 2,3 miliona maraka.

Rok za izgradnju, prema tenderskoj dokumentaciji je 180 dana.

Granični prelaz Zupci nalazi se na pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Novo radno vreme za dva granična prelaza sa Mađarskom

A pre nego što dođe letnja sezona, u susret uskršnjim praznicima, granični prelaz Horgoš 2-Reske 2 od nedavno radi od 5 do 23 časa, potvrdila je mađarska policija.

Tokom praznika će i granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom raditi produženo – od 7 do 22 časa.

Integrisani mađarsko-srpski granični prelaz Reske 2- Horgoš 2 od danas ima novo radno vreme - svakodnevno od 5 sati do 23 časa, potvrdila je mađarska policija.

Tanjug/Aleksandra Orlić

 

Do juče je granični prelaz radio 24 časa, a pre toga je do 20. novembra prošle godine radno vreme bilo od 7 do 19 časova.

Na svom Fejsbuk nalogu predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor je potvrdio da je insistirao kod ministara unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske da prelaz Horgoš 2 radi duže od standardnog radnog vremena od 7 do 19 časova zbog onih koji zbog školovanja i posla prelaze granicu.

Granični prelaz Reske 2 - Horgoš 2 je namenjen putničkom saobraćaju, za naše građane, stanovnike Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Islanda.

Prelaz Bački Vinogradi radiće produženo tokom praznika

Uprava granične policije je, u saradnji sa graničnim organima Mađarske, usaglasila radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom, tako što će u periodima od 28. marta 2024. do 1. aprila 2024. godine i od 2. do 6. maja 2024. godine, radno vreme biti od 7 do 22 časa, umesto od 7 do 19 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa