Region

Ublažavaju se mere u regionu, Slovenija i dalje u žutom, ali su dozvoljeni skupovi - uz uslov

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

08:27

Ublažavaju se mere u regionu, Slovenija i dalje u žutom, ali su dozvoljeni skupovi - uz uslov
Ublažavaju se mere u regionu, Slovenija i dalje u žutom, ali su dozvoljeni skupovi - uz uslov - Copyright EPA/ IGOR KUPLJENIK

veličina teksta

Aa Aa

Restriktivne mere koje su važile za javne događaje u Sloveniji značajno su ublažene, bez obzira na to što je zemlja ostala u "žutom" kovid 19 nivou, nakon što je vlada odlučila u četvrtak uveče da dozvoli povećanje broja ljudi na događajima i da dopusti održavanje konvencija i samita.


Počev od danas, broj učesnika više nije ograničen, već zavisi od kapaciteta objekta, prenela je agencija STA.

U zatvorenom, između dve osobe na tribini mora da bude bar jedno slobodno mesto između dva navijača, a maske su obavezne, dok je na otvorenom najmanja razdaljina metar.

U bibliotekama, arhivama, muzejima i galerijama, ograničenje je jedan posetilac na deset kvadratnih metara.

Od danas su dozvoljene i skupovi u zatvorenom, ali osoblje i posetioci moraju da dokažu da su negativni na testu, da su vakcinisani ili da su preležali kovid 19.

Svaki posetilac će morati da ima oko sebe prazan prostor od deset kvadratnih metara.

Republika Srpska:Dozvoljena muzika uživo

U Republici Srpskoj od danas je dozvoljena muzika uživo u baštama ugostiteljskih objekata i na otvorenom prostoru, kao i prisustvo publike na sportskim takmičenjima.

Dozvoljene aktivnosti sprovode se uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mera protiv epidemije korona virusa koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, prenosi portal RTRS.

Rad ugostitelsjkih objekata u Republici Srpskoj od juče je produžen do ponoći, a dozvoljena su i javna okupljanja u grupama do 100 osoba i privatna u grupama do 50 osoba, kao i rad velnes i spa centara.
 

BiH: Ukinut policijski čas

Vlada Federacije BiH odlučila je juče da ukine meru policijskog časa, a iako je bilo očekivano nije razmatrala opciju povratka publike na stadione u ovom entitetu.


Zbog poboljšane epidemiiološke situacije, vlada je odučila da poveća broj osoba na javnim okupljanjima na otvorenom - na 70, a u zatvoreno do najviše 30, preneo je sarajevski portal Klix.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, broj novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom je padu, a sedmična incidenca je na zadovoljavajućem nivou.

Komentari (0)

Evropa