Region

Dodik: Skupština Republike Srpske će usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2024

-

18:41

Dodik: Skupština Republike Srpske će usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici
Dodik: Skupština Republike Srpske će usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja, www.narodnaskupstinars.net

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će Narodna skupština na narednoj sednici usvojiti izveštaj Nezavisne međunarodne komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995 godine, koju je formirala Vlada Srpske.

Dodik je rekao da je to odgovor na ujudurmu i nezakonito postupanje u vezi predloga rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Generalna skupština UN-a trebalo da raspravlja.

Ocenivši da je to nezakonito i političko postupanje u Generalnoj skupštini UN, Dodik je istakao da ne postoji nijedan razlog da ova rezolucija bude usvojena, jer je, kako kaže, reč o igri Britanaca i Bošnjaka i pokušaju satanizacije Republike Srpske i srpskog naroda.

"U izveštaju Komisije jasno stoji tvrdnja da nije bilo genocida u Srebrenici i da je utvrđeno da je tamo sa stanovišta Bošnjaka u čitavom periodu rata stradala 3.741 osoba, a da je više od 2.500 Srba. Imajući u vidu da za genocid mora da postoji namera jednog naroda da biloški i fizički eliminiše drugi narod, a to nije dokazano ni u jednoj presudi i nije moguće dokazati suđenjem pojedincima, ozbiljna je podvala kada oni govore da imaju presude za pojedince koje se pretvaraju u opštu krivicu za Srbe", naveo je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je na sastanku razgovarano o važnim pitanjima vezanim za Republiku Srpsku i koalicione odnose, te najavio da će domaćin sledećeg sastanka biti predsednik Demosa Nedeljko Čubrilović, prenela je RTRS.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa