Region

Skup "Srpska te zove"u Banjaluci: MUP preduzima pojačane mere bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

21:30

Skup "Srpska te zove"u Banjaluci: MUP preduzima pojačane mere bezbednosti
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

MUP preduzima pojačane bezbednosne mere na dan održavanja skupa "Srpska te zove"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mere bezbednosti povodom održavanja javnog skupa "Srpska te zove".

Skup je, navodi se, prijavljen od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za četvrtak, 18. aprila u 18.00 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

"Građanima savetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument", navodi se u saopštenju MUP-a.

U cilju preduzimanja bezbednosnih mera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za dan 18. april 2024. godine od 00.00 časova do 24.00 časa na području cele Republike Srpske.

"Ministarstvo u sedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsećamo da je u cilju bezbednosti zabranjena upotreba dronova", navodi se u policijskom saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa