Region

U BiH nađena devojčica stara pet godina iz Nemačke, žrtva trgovine ljudima

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2024

-

13:24

U BiH nađena devojčica stara pet godina iz Nemačke, žrtva trgovine ljudima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da je policija BiH na graničnom prelazu Brod identifikovala petogodišnju devojčicu iz Nemačke koja je žrtva trgovine ljudima.

"Tužilac iz Odseka za krijumčarenje i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao je aktivnosti u saradnji sa Službom za poslova sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne Trgovine ljudima", piše u saopštenju.

Devojčica je smeštena u sigurnu kuću nakon što je putovala redovnom autobuskom linijom sa stranim državljaninom koji je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, prenosi hrvatski Indeks.

"Navedena devojčica, nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije, te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužilaštvom i policijom u Visbadenu u Nemačkoj. Preuzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci", saopštilo je tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa