Region

Plenković: Od sutra kreću razgovori o formiranju nove vlade Hrvatske

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2024

-

14:08

Plenković: Od sutra kreću razgovori o formiranju nove vlade Hrvatske
Plenković: Od sutra kreću razgovori o formiranju nove vlade Hrvatske - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik HDZ Andrej Plenković izjavio je danas da će od sutra biti nastavljeni razgovori o formiranju nove vlade sa svima koji su spremni na to, ali u skladu sa poverenjem koje su na izborima dobili od birača.

Nakon današnje komemoracije u Jasenovcu Plenković je rekao novinarima da je HDZ već održao sastanak sa svim predstavnicima manjinskih zajednica koji su spremni na saradnju, a, kako kaže, razgovaraće se i s drugim partnerima, prenosi HINA.

Prema njegovim rečima postoje kontakti sa "Domovinskim pokretom" i s tom partijom su predviđeni razgovori iduće nedelje. On je rekao da do sada nije bilo razgovora o zahtevima mogućih partnera.

"Kada se sastanemo onda ćemo videti. Sve spekulacije u medijima, to ljudi izmišljaju i objavljuju spinove. Nikakvih sadržajnih razgovora nije bilo", rekao je Plenković i istakao da je "hrvatski narod kazao 17. aprila šta misli o svim akterima koji su učestvovali na izborima, a poruka je da je HDZ s partnerima relativni pobednik".

Podsetimo, izbori su se održali u sredu koja je proglašena za neradni dan, a proteklu kampanju je obeležilo rivalstvo premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića i to u trenutku kada se zemlja bori sa korupcijom, nedostatkom radne snage, inflacijom i migrantskom krizom koja se takođe značajno već duže vreme oseća u brojnim zemljama EU. Detaljnije u posebnoj vesti.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa