Region

Crnogorski vatrogasci iscrpljeni, požar zahvatio veliki pojas Cetinja

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

21:29

Crnogorski vatrogasci iscrpljeni, požar zahvatio veliki pojas Cetinja
Crnogorski vatrogasci iscrpljeni, požar zahvatio veliki pojas Cetinja - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Cetinjski vatrogasci i danas su se borili s požarima, a iz Službe zaštite i spašavanja navode da je vatra zahvatila širok pojas, te da su stalno na terenu.

"Veliki pojas je zahvatio požar baš veliki, znači to je četiri, pet sela. Mi branimo kuće, ali kažem do lokalizacije samo kiša može pomoći", kazao je za TVCG Miloš Ćećanović, v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Cetinje.

Cetinjskim vatrogascima koji su stalno na terenu pomažu kolege iz Nikšića, Kotora i Budve.

"Maksimalno smo iscrpljeni, znači bukvalno se radi čitav dan i preko noći. Nema slobodnog dana, svakog dana na terenu su po tri posade, 10 do 12 ljudi, plus ljudi sa strane što smo uključili. Uputili smo poziv avio-helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore nadamo se da će nam pomoći, kao proteklih dana dosta su nam pomogli", kaže Ćećanović.

Intervenciju iz vazduha, inače, otežava smanjena vidljivost. Cetinje je danas bilo prekriveno dimom, a prvi čovek službe zaštite i spašavanja Cetinja ističe da je ljudski faktor uzrok požara, te da je više puta uzaludno apelovao na građane da se pre čišćenja imanja odnosno spaljivanja određenog materijala obrate vatrogascima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa