Region

Velika policijska akcija u Skoplju, uhapšeno 28 dilera, zaplenjen kokain i marihuana

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2024

-

23:16

Velika policijska akcija u Skoplju, uhapšeno 28 dilera, zaplenjen kokain i marihuana
Printskrin/MUP Severne Makedonije - Copyright Printskrin/MUP Severne Makedonije

veličina teksta

Aa Aa

U velikoj zajedničkoj akciji Sektora kriminalističke policije - Sektor za nedozvoljenu trgovinu droge, oružja i opasnih materija, SAE Tigar i SVR Skoplje - Jedinica za nedozvoljen promet lišeno je slobode 28 lica na području Skoplja u cilju suzbijanja ulične prodaje kokaina, amfetamina i marihuane.

U akciji suzbijanja uličnog rasturanja droge sinoć su pronađeni V. G.(22) i S. B kod kojih su pretresom nađene veće sume novca za koje postoji sumnja da potiču od prodaje opojnih droga, prenosi agencija Mak faks iz Severne Makedonije.

Pored ovoga, izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Skoplju, gde su pronađeni kokain, marihuana, vaga i drugi predmeti povezani sa krivičnim delom.

Prilikom pretresa kod F. D (41) iz Skoplja pronađena je veća količina novca, marihuana, lične karte i pasoši više lica kao zalog za kupovinu i prodaju droge, a kada su preduzete mere za lišenje slobode, nije stao na izdatu naredbu za zaustavljanje, pri čemu je oštetio tri službena vozila, izvršivši krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene radnje i za njim je raspisana poternica.

Tokom kriminalističke obrade obezbeđeno je još materijalnih dokaza za umešanost lica u uličnu prodaju kokaina, amfetamina i marihuane, protiv dve osobe je već podneta krivična prijava i izrečena mera zadržavanja.

Policija je od osumnjičenih oduzela i motocikl "honda" kao i putničko vozilo "ford mondeo", koji su korišćeni za prodaju kokaina.

SVR Skoplje će podneti krivičnu prijavu Skopskom javnom tužilaštvu protiv sedam lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa