Region

Mediji: Hapšenja u Crnoj Gori zbog planiranja likvidacija tužilaca, sudija i policajaca

Komentari

Autor: Vijesti, RTCG

13/08/2021

-

12:41

Mediji: Hapšenja u Crnoj Gori zbog planiranja likvidacija tužilaca, sudija i policajaca
Mediji: Hapšenja u Crnoj Gori zbog planiranja likvidacija tužilaca, sudija i policajaca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Crnoj Gori je uhapšena šestočlana kriminalna grupa koja je prema tvrdnjama Vijesti planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost, pišu Vijesti.

Za jednom osobom se, kako navode Vijesti, još traga. Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe, navode Vijesti.

Šestočlana kriminalna grupa koja je, navodi sajt pozivajući se na podatke policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mesecima je pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu.

Sudija Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se veruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Đukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana novembra 2019.godine.

Prikupljeni podaci pokazuju da je praćena kako po Podgorici tako i Kotoru gde inače živi. To je bio razlog da joj se pre nekoliko mesci dodeli i policijska zaštita.

Komentari (0)

Evropa