Region

Dodik: Tužilaštvo BiH od SIPA zatražilo da me sasluša zbog negiranja genocida u Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

22:15

Dodik: Tužilaštvo BiH od SIPA zatražilo da me sasluša zbog negiranja genocida u Srebrenici
Dodik: Tužilaštvo BiH od SIPA zatražilo da me sasluša zbog negiranja genocida u Srebrenici - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Mostaru da je Tužilaštvo BiH od SIPA zatražilo da ga sasluša u vezi sa negiranjem navodnog genocida u Srebrenici.


Dodik je, komentarišući to što je načelnik Jablanice Damir Šabanović protiv njega podneo krivičnu prijavu zbog neangažovanja helikoptera Oružanih snaga za gašenje požara, rekao da misli da je on čovek protiv koga je podneto najviše krivičnih prijava, prenosi RTRS.

"Svaki dan nešto stiže. Vidim da je iz Tužilaštva BiH od SIPA zatraženo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida u Srebrenici. Mi jednostavno ne želimo da imamo strance koji nameću zakone, bez obzira kakvi su sadržaji zakona. Očigledno je da se mi u Bosni i Hercegovini nikada nećemo dogovoriti oko toga. Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o tome da odlučuju", poručio je Dodik.

Bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo je pred kraj mandata dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, nakon čega je Dodik najavio bojkot institucija BiH.
 

Preporuka za vas

Vanredna konferencija za novinare Milorada Dodika, najavio da neće prisustvovati sastanku sa Šmitom

Komentari (0)

Evropa