Region

Sud odlučio, Veselin Veljović ne ide u istražni zatvor

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

12:34

Sud odlučio, Veselin Veljović ne ide u istražni zatvor
Veselin Veljović - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Savetnik za bezbednost predsednika države Mila Ðukanovića, Veselin Veljović, neće ići u istražni zatvor, odlučilo je tročlano veće Osnovnog suda na Cetinju, koje je kao neosnovanu odbilo žalbu tamošnjeg Osnovnog državnog tužilaštva.

Veće je, prenose podgoričke "Vijesti", ocenilo da nisu ispunjeni uslovi da se doskorašnjem direktoru Uprave policije odredi pritvor, zbog mogućeg uticaja na svedoke, jer okolnosti u žalbi, niti one koje proizilaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na tu mogućnost.

Tročlano vijeće suda imalo je rok od 48 sati da odluči o žalbi tužilaštva, podnetoj 7. septembra.

Veljović osumnjičen za napad na službeno lice

ODT Cetinje sumnjiči Veljovića da je počinio krivično delo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je priveden na Cetinju, uoči ustoličenja mitropolita Joanikija. Vest o privođenju Veljovića je prvi objavio premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je na tviteru napisao da je napad na policiju napad na državu. 

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je tvit, uz snimak, u kojem je naveo da je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović bio prisutan tokom incedanta u Cetinju. 

Tanjug

Objavljen je i snimak privođenja Veljovića na kojem se vidi veliki broj pripadnika policije koji ga sprovode. U trenutku hapšenja Veljović se, kako prenose mediji, nalazio u jednom lokalu na Cetinju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa