Region

Podaci Instituta za javno zdravlje Crne Gore ukazuju da je sve više mladih i nevakcinisanih na udaru koronavirusa

Komentari

Autor: FoNet

19/09/2021

-

13:47

Podaci Instituta za javno zdravlje Crne Gore ukazuju da je sve više mladih i nevakcinisanih na udaru koronavirusa
Podaci Instituta za javno zdravlje Crne Gore ukazuju da je sve više mladih i nevakcinisanih na udaru koronavirusa - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Svi mladi u Crnoj Gori koji su preminuli od koronavirusa bili su nevakcinisani, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Od početka avgusta do danas u Crnoj Gori je preminulo devet osoba od 20. do trideset devete godine i svi su bili nevakcinisani.

“Upravo je među osobama između 30 i 39 godina procentualno i najviše obolelih, a najmanje vakcinisanih osoba. Delta soj pokazao je karakteristiku da od teških formi ove bolesti obolevaju sve mlađe osobe", izjavio je direktor Instituta Igor Galić.

On je zato ponovo ukazao na potrebu vakcinacije, jer vakcine imaju visoku delotvornost kada je u pitanju sprečavanje težih formi bolesti i fatalnih ishoda. Naveo je podatke da je 86,5 odsto od ukupnog broja preminulih od 4. maja, kada je počela masovna imunizacija u Crnoj Gori, do danas bili su nevakcinisane osobe, kao i više od 90 odsto hospitalizovanih i obolelih osoba.

"Poruka je jasna, vakcinišite se, i uvek, kada ne možete da obezbedite odstojanje, nosite masku”, zaključio je doktor Galić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa