Region

Šta je prethodilo tragediji u Zagrebu: Otac osumnjičen da je ubio troje dece u bolnici čeka ispitivanje

Komentari
Šta je prethodilo tragediji u Zagrebu: Otac osumnjičen da je ubio troje dece u bolnici čeka ispitivanje
Ubistvo u Zagrebu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oproštajna poruka na Fejsbuku koju je napisao austrijski državljanin H.K. (56)  alarmirala je zagrebačku policiju da reaguje u dva sata iza ponoći i odmah dođe u njegov stan, međutim prekasno. Prizor koji je policija zatekla na licu mesta sve je ostavio bez teksta - troje mrtve dece pronađeno je u stanu, a sumnja se da je zločin izvršio otac, koji je takođe pokušao da počini samoubistvo.

"Jutarnji list" prenosi da je reč o blizancima, dečaku i devojčici od sedam godina, i dečaku od četiri godine, a da su njihovi roditelji navodno bili rastavljeni. Index prenosi da je obdukcija tela završena, ali da i dalje nije jasan uzrok smrti, te se čekaju i toksikološke analize. Osumnjičeni se nalazi u bolnici i tek treba da ga ispita policija.

Kako Novosti prenose, niko od komšija nije mogao ni da nasluti da je takav zločin moguć. Kako su komšije rekle, otac je čuvao decu preko vikenda, a njegova bivša supruga je u to vreme bila u Dubrovniku. Nakon što je primila vest, žena je odmah hospitalizovana u teškom psihičkom stanju.

Oproštajna poruka na Fejsbuku alarmirala policiju

Austrijski tabloid Heute novodi da je H.K. navodno bio opsednut idejom da on nije biološki otac dece i da je o tome često govorio. 

U svom poslednjem Fejsbuk statusu žalio se na loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerke. Dalje je napisao da više ne može da živi na taj način i da je finasnijski jako loše. Rekao je da mu ni masonska loža, kojoj je navodno pirpadao, ne pomaže na način na koji on očekuje od nje. Nakon toga je napisao i "da je sada kraj i vreme za zbogom".

Kada je neko od njegovih poznanika video poruku na "Fejsbuku", odmah je alarmirao policiju, koja je na mesto nereće stigla kasno.

profimedia

Zgrada u kojoj se dogodio zločin u Zagrebu

Kada su ušli u stan, otac se probudio i bio svestan svega što se događa, a uz decu su bile poređane omiljene igračke.

Optužbe masona i briga oko novca

Austrijski tabloid Heute prenosi da je na Fejsbuk status, gde se u jednom delu navodi da H.K. nije dobio pomoć iz Masonske lože, stigla reakcija iz ove organizacije. 

Portparol Svetske masonske organizacije za ovaj list rekao je da ne može da ga identifikuje kao masonskog brata, kao i da su u neverici zbog tragedije koja se desila.

"Ne znam šta je očekivao i zašto se uopšte pridružio masonima ako je tačna vest da je bio deo naše organizacije. Masoni međusobno pomažu jedni drugima, ali isključivo legalno. Sa druge strane, mi ni na koji način ne opravdavamo ubistva", navode oni dalje.

profimedia

 

Njegov prijatelj je za austrijski Heute rekao je H.K. inače finasijski veoma loše stajao i da je taj problem dugo trajao.

"Bio je na dnu, nije imao novca", rekao je izvor za ovaj nemački list. 

Prema daljem pisanju Heuta, H.K. je na neki način vodio i dvostruku život. Boravio je često u Beču gde je navodno vodio živo na drugačiji način. Tamo je često posećivao "crvenu četvrt" i konzumirao drogu.

Komentari (0)

Evropa