Region

Eskobar razgovarao sa Abazovićem: SAD i Crna Gora prijatelji i saveznici

Komentari

Autor: Fonet

19/10/2021

-

21:27

Eskobar razgovarao sa Abazovićem: SAD i Crna Gora prijatelji i saveznici
Eskobar razgovarao sa Abazovićem: SAD i Crna Gora prijatelji i saveznici - Copyright www.gov.me

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora i SAD nisu samo prijatelji već i saveznici, izjavio je u Vašingtonu američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u razgovoru s potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, oni su razgovarali o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Abazović je rekao da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se zalaže da zemlje Zapadnog Balkana postanu punopravne članice Evropske unije, kao i za najbolje međususedske odnose i promenu imidža regiona u međunarodnim okvirima.

On je taklođe naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela s mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj poseti SAD, gde će razgovarati sa više visokih američkih državnih zvaničnika, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Evropa