Region

Evropska komisija: Hrvatskoj 319 miliona evra za sanaciju štete od zemljotresa na Baniji

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2021

-

18:26

Evropska komisija: Hrvatskoj 319 miliona evra za sanaciju štete od zemljotresa na Baniji
Evropska komisija: Hrvatskoj 319 miliona evra za sanaciju štete od zemljotresa na Baniji - Copyright Tanjug/HINA

veličina teksta

Aa Aa

Evropska komisija donela je odluku da se Hrvatskoj odobri 319 miliona evra bespovratne pomoći za sanaciju šteta od zemljotresa na Baniji.

Evropska komisija je u petak objavila informaciju o usvajanju odluke o dodeli sredstava Fonda solidarnosti EU, na osnovu zahteva koji je Hrvatska podnela u svrhu naknade sredstava za sanaciju šteta nastalih u zemljotresima iz decembra 2020. godine, koji su najviše pogodili područje Banije i šire okoline, saopštilo je danas Ministarstvo prostornoga uredenja, graditeljstva i državne imovine.

Kako prenosi Hina, reč je o Predlogu Odluke o dodeli sredstava koja će biti upućena u dalji postupak u Evropski parlament i Savet EU. Odluka će biti izvršna, odnosno isplata preostalog dela sredstava do ukupno odobrenog iznosa biće moguća tek nakon okončanja postupka navedenih tela EU.

Ministarstvo podseća da je Hrvatskoj u avgustu ove godine uplaćen deo u iznosu od 41.325.507 evra, a prema predlogu odluke EK, ukupni iznos će biti 319.192.359 evra,

Isto tako, Hrvatska je do sada već primila 683,7 miliona evra bespovratne pomoći za saniranje posledica razornog zemljotresa u Zagrebu, što ukupno čini više od milijardu evra bespovratne pomoći koliko će Hrvatska primiti iz Fonda solidarnosti EU, navodi se u saopštenji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa