Region

Preminula devojčica (16) u kovid centru u Podgorici, lekari predložili obdukciju

Komentari

Autor: Vijesti

02/11/2021

-

16:21

Preminula devojčica (16) u kovid centru u Podgorici, lekari predložili obdukciju
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šesnaetogodišnjakinja iz Podgorice preminula je danas oko podneva u kovid centru u Tološima, saznaju "Vijesti".

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopšteno da je "maloletni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za decu u Tološima naprasno je preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima lekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju".

"Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopšti više detalja u vezi sa ovim slučajem. U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti deteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavestiti javnost", saopštili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", devojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gde je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u kovid centar za decu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca bili uredni

Nalazi pluća i srca su, tvrde naši, izvori bili uredni.

"Vijestima" je nezvanično potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

"Ili odmah, ukoliko je takva potreba", kaže izvor "Vijesti".

Navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dete u Kovid centar u Tološima.

"Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primetila, a dežurna doktorka prekinula pregled, kako bi ukazala devojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a objaveštena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti dece. Međutim, i pored napora lekara, devojčica je preminula", tvrde izvori "Vijesti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa