Region

Elez priznao krivicu, osuđen na 15 godina zatvora

Komentari

Autor: Kliks

10/11/2021

-

15:43

Elez priznao krivicu, osuđen na 15 godina zatvora
Elez priznao krivicu, osuđen na 15 godina zatvora - Copyright Printscreen YouTube/Balkan Crime

veličina teksta

Aa Aa

Darko Elez je osuđen na 15 godina zatvora nakon što je u potpunosti priznao krivicu za sva dela za koja ga tereti optužnica u predmetu kodnog imena "Lutka", saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo je za Eleza predložilo kaznu od 15 godina zatvora, što je najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH, prenosi portal Kliks.

U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, a istovremeno je i pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog.

Optužnica protiv Eleza u predmetu "Lutka" potvrđena je još u septembru 2013. godine. On je 3. marta izručen iz Srbije, gde je živeo nakon što izdržavanja zatvorske kazne.

Optužnica iz slučaja "Lutka" tereti Eleza za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, kao i pokušaj ubistva i pljačke transporta novca, počinjena od 2005. do 2009. godine.

Komentari (0)

Evropa