Region

Krivokapić nakon razgovora s Eskobarom: Neću podneti ostavku, vlada je dobila podršku

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2021

-

15:22

Krivokapić nakon razgovora s Eskobarom: Neću podneti ostavku, vlada je dobila podršku
Krivokapić nakon razgovora s Eskobarom: Neću podneti ostavku, vlada je dobila podršku - Copyright Vlada Crne Gore/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas, posle susreta sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da neće podneti ostavku, da je njegova vlada dobila podršku i da dogovor o vladi zavisi od političkih subjekata parlamentarne većine.

Premijer je naveo da se Eskobar ne meša u kadrovska pitanja. On smatra da su novi parlamentarni izbori gubljenje vremena, kojeg, kako je kazao, nema.

Krivokapić je rekao da je na sastanku sa Eskobarom ocenjeno da je aktuelna vlada moderno izvršno telo čiji je osnovni zadatak da brine o svakom građaninu u bilo kojem delu Crne Gore.

"Hoćemo najveći fokus da okrenemo prema siromašnima. A naš program ''Evropa sad'' je naišao na podršku svih međunarodnih faktora sa kojima smo razgovarali. Naš ekonomski rast je impozantan", rekao je premijer.

Autoput će, kako dodao je, u dogovoru sa Srbijom, biti završen do 2027.

"Godina 2025. će biti ona u kojoj ćemo postati članica EU. Političku krizu nismo izazvali mi, nego politički lideri", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Eskobar iskazao stav da je ova vlada isporučila vidljive rezultate.

"Mi smo se svakim mogućim problemom bavili i tražili rešenje i gledali kako bi Crna Gora krenula ka boljem životu, zdravstvu i infrastrukturi. Ako to ostvarimo, onda niko ne može da govori o lošim rezultatima vlade", rekao je Krivokapić.

Da je, kazao je, vlada imala bolju podršku onda bi rezultat bio veći.

Upitao je zašto je jedan čovek bitniji ja državu od njenog puta.

"Ne možemo da ne kažemo da je korupcija koju je nametnuo prethodni režim i veza politike i kriminala dovela Crnu Goru u ovaj status. Moramo svi da zajedno reagujemo da ovo realizujemo. ''Evropa sad'' ima jasne uslove pod kojima se to može desiti", kazao je i istakao da neće dozvoliti da ovako dobri projektu propadnu zbog pojedinaca koji ne poštuju pravila.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa