Region

Direktorka Mreže da afirmaciju nevladinog sektora Crne Gore: Upoznaćemo Eskobara sa slučajem Pandora papira

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2021

-

11:47

Direktorka Mreže da afirmaciju nevladinog sektora Crne Gore: Upoznaćemo Eskobara sa slučajem Pandora papira
Gabrijel Eskobar - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković izjavila je da će zameniku pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, ukazati na značaj međunarodne saradnje u rešavanju najvažnijih afera korupcije i organizovanog kriminala.

Eskobar će se u Podgorici danas sastati sa predsednikom Milom Ðukanovićem, a sutra sa predstavnicima nevladinog sektora.

Ćalović Marković je rekla da će Eskobara upoznati sa nalazima vezanim za Pandora papire, o reakcijama tužilaštva i drugih insitutcija u tom slučaju, i nada se da će dobiti razumevanje i podršku da se sa takvim slučajevima pozbave nadležni organi i da se uspostavi međunarodna saradnja.

"Ono što je ključno kada govorimo o ovom slučaju jeste pitanje da li je tamo bilo neke imovine jer prihvatićemo da teško možemo da verujemo predsedniku države Milu Ðukanoviću koji je više puta u javnosti dao netačne informacije o vlasništvu nad kompanijama, a u ovom slučaju konkretno nad ovim trastom. Tako da ti podaci moraju biti provereni i potvrđeni", rekla je Chalović, preneo je podgorički portal Dan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa