Region

Sin Mila Đukanovića saslušan u vezi sa Pandora papirima

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

13:59

Sin Mila Đukanovića saslušan u vezi sa Pandora papirima
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Spencer Platt

veličina teksta

Aa Aa

Blažo Ðukanović, sin crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića, saslušan je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u svojstvu građanina, a u vezi sa Pandora papirima, prenela je Radio televizija Crne Gore.

Saslušanje Ðukanovića najavio je juče glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je na konferenciji za novinare objasnio da će se predsednik Ðukanović o istom slučaju izjasniti pisanim putem.

Milo i Blažo Ðukanović pominju se u Pandora Papirima vezano za tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom iz 2012. koje su sklopili, kako se tvrdi, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, objavljeno je 3. oktobra na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Da podsetimo, Pandora papiri, u kojima se pominje aktuelni crnogorski predsednik Milo Ðukanović i njegov sin Blažo u vezi sa finasijskim poslovanjem u poreskim rajevima, i dalje su u centru pažnje podgoričkih medija.

MANS je u objavila da su Milo i Blažo Ðukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa