Region

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Crne Gore saslušana u Tužilaštvu zbog "Pandora papira"

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

12:06

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Crne Gore saslušana u Tužilaštvu zbog "Pandora papira"
Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Crne Gore saslušana u Tužilaštvu zbog "Pandora papira" - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Crne Gore, Vanja Ćalović Marković dala je danas izjavu u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u svojstvu građanke, a u vezi sa navodima iz "Pandora papira".

Ćalović Marković kazala je novinarima, da ne vidi razlog zašto je pozvana u tužilaštvo da izjavu, uverena da je reč o, kako je navela,"hiru SDT Milivoja Katnića". Ukazala je da je to loša poruka građanima, te da će upravo taj postupak potvrditi da su u tužilaštvu potrebne promene.

"Mislim da je moje današnje saslušanje samo hir Milivoja Katnića", kazala je Ćalović Marković, nakon što je u tužilaštvu dala izjavu, preneo je portal RTCG.

Ona misli da tužilaštvu ne pada na pamet da pokrene istragu u slučaju "Pandora papira", a time, kako dodaje, daju prostora predsedniku Milu Ðukanoviću da ukloni dokaze.

Podsetimo, u nedavno objavljenim Pandora papirima pojavljuju se imena predsednika Ðukanovića i njegovog sina Blaža da su otvarali firme i poreskim rajevima. Katnić je ranije saopštio da je na osnovu tih dokumenata sačinjen predmet i da će u zavisnosti od utvrđenih činjenica biti odlučeno da li će se sprovesti istraga.

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović smatra, kako je naveo pre nekoliko dana, da nije uradio ništa nezakonito kada je osnovao firmu van granica zemlje, što je tema istraživačkog novinarskog tima objavljenog kao Pandorini papiri.

Ðukanović je posle samita EU-Zapadni Balkan na Brdu kod Kranja odgovarao na pitanja novinara, a povodom navoda međunarodnih istraživača o slučaju Pandora papiri.

"Na tu temu ne bih imao ništa novo da kažem, u odnosu na ono što sam kazao timu istraživačkih novinara, koji se bavio tom temom, i ono što je bilo saopštenje mog Kabineta nakon što je ta, još jedna u nizu afera, lansirana. Po mom uverenju, reč je o još jednoj konstrukciji, još jednoj iskonstruisanoj aferi, koja treba da posluži za domaće političke potrebe i koja će sigurno, veoma brzo, voditi urušavanju autoriteta njenih autora i koja će voditi njihovoj potpunoj kompromitaciji", rekao je Ðukanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa