Region

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Mila Đukanovića zbog navoda iz Pandorinih papira

Komentari

Autor: Fonet

05/10/2021

-

21:06

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Mila Đukanovića zbog navoda iz Pandorinih papira
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Spencer Platt

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je istragu navoda iz Pandorinih papira da su predsednik Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Gibraltara i Paname.

"Specijalno državno tužilaštvo je odmah po saznanju za predmetni događaj formiralo predmet i preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim, pa će o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavestiti javnost", saopštilo je Tužilaštvo, prenosi Radio Slobodna Evropa.

I Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) takođe će pokrenuti postupak radi utvrđivanja činjeničnog stanja, saopšteno je iz te Agencije, javlja RTCG.

S druge strane, Centralna banka Crne Gore saopštila je da nije nadležna da prati sumnjive tokove novca mimo bankarskog sistema zemlje i sumnjive međunarodne transakcije novca preko of-šor kompanija.

“Centralna banka nema nadležnosti i ovlašćenja za praćenje tokova novca izvan bankarskog sistema Crne Gore. Shodno Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Centralna banka Crne Gore vrši nadzor obveznika iz finansijskog sektora Crne Gore", kaže se u saopštenju CBCG. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa