Region

Dodik: Republika Srpska nema planove o otcepljenju

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2021

-

19:06

Dodik: Republika Srpska nema planove o otcepljenju
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Republika Srpska nema plan o otcepljenju, ali se u njoj o tome priča, isto kao i u Bosni i Hercegovini, ali i ostatku regiona, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je na konferenciji za novinare rekao da je savetniku u američkom Ministarstvu spoljnih poslova Dereku Šoletu preneo da je Republika Srpska posvećena Dejtonskom sporazumu i poštovanju Ustava.

"Srpska traži i od drugih da poštuju slovo Dejtonskog sporazuma. Da poštuje i sprovodi Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Srpska uvažava unutrašnji teritorijalni integritet BiH, dosledno prati pravni okvir kao i prava i obaveze potpisane Dejtonskim mirovnim sporazumom i tako se ponaša", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenose "Nezavisne novine".

Dodaje da u BiH postoje oni koji optužuju Srpsku da čini nešto suprotno Dejtonu i da je "to jedna vrsta bezobrazluka". On je rekao da očekuje da kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odredi datum posebne sednice, i dodao da će do Nove godine biti doneta tri ili četiri nova zakona.

"Srpska će doneti novi Zakon o šumama. Isto tako ćemo utvrditi da je Srpska vlasnik i poljoprivrednog zemljišta. To su sve poznati stavovi Srpske i ja sam bio u prilici da govorim i na ovom sastanku", rekao je Dodik

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa