Region

Kordić: Demokratski front sutra predstavlja poslednju ponudu; URA najavljuje "konstruktivan pristup"

Komentari

Autor: FoNet

21/11/2021

-

22:26

Kordić: Demokratski front sutra predstavlja poslednju ponudu; URA najavljuje "konstruktivan pristup"
Kordić: Demokratski front sutra predstavlja poslednju ponudu; URA najavljuje "konstruktivan pristup" - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Platforma koju će sutra predstaviti Demokratski front poslednja je ponuda ostatku parlamentarne većine za izlaz iz političke i institucionalne krize, izjavila je danas poslanica te koalicije Simonida Kordić, istakavši da je neophodna nova vlada, jer je sada nejasno ko je sa kim u koaliciji.

"Vidite da je najmanji član vladajuće većine, Pokret URA, po pitanju donošenja strateških dokumenata važnih za usmeravanje Crne Gore glasao sa DPS-om i zbog toga smo odlučili da izađemo sa novom platformom koja treba da bude osnova za dogovor", kazala je Kordić za Radio Crne Gore.

Dodala je da se nada da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da se taj dogovor postigne.

Poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić rekla je da će se oni krajnje konstruktivno poneti prema platformi DF-a.

"Za njeno prihvatanje presudno je da li će ona biti ne samo deklarativno, već potpuno na tragu evropskih integracija Crne Gore i principima inkluzivnog društva", kazala je Jelušić.

Ključno će biti, pojasnila je, da li će platforma garantovati da će Crna Gora krenuti dalje u ono što je potrebno državi.

"To podrazumeva deblokadu sudske grane vlasti i usvajanje zakona, a veoma je važno i da li su u stanju da u svim imenovanjima, po dubini i širini, pokažu odanost principima inkluzivnog društva, s tim da nikakve ucene ne dolaze u obzir", istakla je Jelušić.

Demokrate najavljuju izjašnjavanje o usaglašenoj ponudi

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović rekao je da će se oni izjasniti samo o ponudi koju usaglase DF i URA.

"Mi u Demokratskoj Crnoj Gori izjasnićemo se samo na ponude koje usaglase oni koji su odbili rekonstrukciju, pod uslovom da to podrazumevaju izbore tek 2024. godine i ako vode očuvanju izborne volje građana”, kazao je Martinović.

Lider SNP Vladimir Joković rekao je da će u toj stranci sačekati da vide sadržaj platforme, ali očekuju da će se postići dogovor u okviru vladajuće parlamentarne većine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa