Region

Hrvatska uvodi novčane kazne za protivnike kovid potvrda

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2021

-

17:44

Hrvatska uvodi novčane kazne za protivnike kovid potvrda
Hrvatska - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministri zdravlja i pravosuđa i uprave, Vili Beroš i Ivan Malenica saopštili su danas da se uvode stroge kazne za odgovorne osobe koje ne poštuju odluku o obaveznim kovid potvrdama u novčanom iznosu od 30.000 do 50.000 kuna.

Beroš je na vanrednoj konferenciji za novinare oštro kritikovao političare koji su podržali protest protiv vakcinacije i testiranja.

Ministar zdravlja je upozorio da epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije dobro i pozvao građane da prime treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

Beroš je rekao da su učesnici protesta protiv vakcinacije izmanipulisani, a da su, kako je rekao, "manipulatori pokazali svoja lica."

Beroš je sa žaljem konstatovao da je među protestantima bilo lekara i intelektualaca što, kako je rekao, može da znači samo jedno - ti ljudi su izmanipulisani.

"A oni, manipulatori, su pokazali svoja lica. Bili su na tim protestima i usprkos tome što njihovi zdravstveni stratezi podržavaju vakcinaciju, testiranje i upotrebu kovid potvrda, oni se bore protiv toga. Dakle, bore se protiv svega. Šta je rezultat toga? Ugrožavanje zdravlja hrvatskog naroda", rekao je Beroš i dodao.

Ocenjujući da je to loše, Beroš kaže da u Hrvatskoj postoje dva paralelna sveta, svet u kojem covid oduzima živote, svet preopterećenih zdravstvenih radnika, svet gde se bolesnici bore za svoj posljednji udah i jedan drugi svet - svet apsurda.

Beroš je povišenog tona upitao "ko su ti ljudi".

"Ako sve negirate, nemojte dolaziti kod lekara po drugu pomoć", rekao je Beroš, preneli su hrvatski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa