Region

Policija traga za organizatorima neprijavljenog protesta protiv kovid mera u Zagrebu

Komentari

Autor: FoNet

21/11/2021

-

16:52

Policija traga za organizatorima neprijavljenog protesta protiv kovid mera u Zagrebu
Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Zagrebačka policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog protesta protiv kovid potvrda u Zagrebu i za osobama koje su napale novinara RTL Gorana Latkovića koji je izveštavao sa tog skupa, objavila je danas agencija Hina.

"U toku su intenzivne mere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih, na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni predlog", izjavio je novinarima načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović.

On je ocenio da je jučerašnji protest protiv kovid potvrda prošao u "bezbednosno zadovoljavajućim uslovima", ali ističe da je prekršen Zakon o javnom okupljanju jer skup nije bio prijavljen.

Posilović je ukazao da protestu nije bilo redara, u manjem delu tokom skupa su korišćena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja.

On je potvrdio da je policija primila krivilnu prijavu zbog verbalnog i fizičkog napada na novinara RTL Gorana Latkovića i da je pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i razgovarati sa očevicima.

Poisilović je naglasio da je policija u Stalnom kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i drugim strukovnim udruženjima i pozvao građane da se jave ako imaju informacij o napadu na novinara ili drugim eventualnim napadima.

On je potvrdio da su učesnici protesta na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), navodeći a je to "dokumentovano fotografijom i videom", a istraga je u toku. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa