Region

Srpski nacionalni savet Crne Gore: Vlast u Pljevljima nije dozvolila obeležavanje Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

18:34

Srpski nacionalni savet Crne Gore: Vlast u Pljevljima nije dozvolila obeležavanje Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije
Srpski nacionalni savet Crne Gore: Vlast u Pljevljima nije dozvolila obeležavanje Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije - Copyright Wikipedia.org/Zoupan

veličina teksta

Aa Aa

Srpski nacionalni savet Crne Gore saopštio je danas da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije "Dani srpskog sabora" u Domu kulture u tom gradu obeleže nacionalni praznik "Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije".

Navodi se da je zabrana doneta sa obrazloženjem "da održavanje skupova u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu, koji imaju bilo kakvu konotaciju koja se može dovesti u vezu sa političkim, verskim i nacionalnim okupljanjima narušava ugled i svrhu postojanja ustanove, koja je formirana isključivo za očuvanje i razvoj kulturne delatnosti".

Dodaje se i da je taj centar namenjen organizovanju kulturnih programa koji su namenjeni svim građanima Pljevalja i Crne Gore.

Srpski nacionalni savet, u saopštenju koje je potpisao predsednik Momčilo Vuksanović, konstatuje da je odgovor Javne ustanove Centar za kulturu iz Pljevalja samo, kako navode, "nastavak već viđene prakse da su sve, i ne samo kulturne institucije, u lokalnim samoupravama gde je na vlasti antisrpska koalicija zaključane za srpski narod i srpske organizacije".

Navode i da je Srpski nacionalni savet, kao krovna organizacija, registrovana u Vladi Crne Gore, o ovome zvanično upoznala najviši organ izvršne vlasti, uz napomenu da je 1. decembar - Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije nacionalni praznik srpskog naroda u Crnoj Gori i da ga kao takvog srpski narod već više decenija obeležava i slavi.

 

Komentari (0)

Evropa