Region

Crnogorski premijer: Nepoverenje vladi je politički marketing pred izbore u Podgorici

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2021

-

12:22

Crnogorski premijer: Nepoverenje vladi je politički marketing pred izbore u Podgorici
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Inicijativa parlamentarne opozicije za izglasavanje nepoverenja vladi politički je marketing za lokalne izbore u Podgorici, tvrdi premijer Zdravko Krivokapić. Krivokapić je novinarima, nakon panel debate "Zapadni Balkan: Budućnost Evrope je naša zajednička agenda", rekao da ne vidi da bi iko mogao da preokrene, kako je rekao, slobodnu volju građana od 30. avgusta prošle godine.

"Volja građana je tada bila uperena protiv režima koji je ostavio mnogo posledica", rekao je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

Na pitanje da li ima izgleda za sastanak s parlamentarnom većinom budući da je Demokratski front kazao da je 10. decembar rok za dogovor, Krivokapić je kazao da su oni njega isključili iz tog procesa.

Opozicija uputila inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi

"Oni meni nisu poslali tu platformu, već partijama. Da je meni upućen poziv, ja bih otišao na pregovore. Ne idem ni u jednu kuću ako nisam pozvan", kazao je Krivokapić.

Parlamentarna opozicija predvođena SDP-om Raška Konjevića uputila je ove sedmice inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi na čelu sa Krivokapićem.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je tim povodom izjavio da je ta inicijativa razlog više da se parlamentarna većina dogovori o formiranju nove vlade na osnovu platforme koju je taj savez uputio svim strankama većine.

Rekonstrukciji i izboru nove vlade protivi se URA aktuelnog potpredsednika Dritana Abazovića, a posebno ulasku političara DF-a u izvršnu vlast.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa