Region

Ðukanović: Politička vlada bolje rešenje od manjinske

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

18:09

Ðukanović: Politička vlada bolje rešenje od manjinske
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Spencer Platt

veličina teksta

Aa Aa

Politička vlada ili novi izbori, bolje su rešenje od manjinske vlade, ocenio je predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović.

On je novinarima, nakon Balkanskog integracionog foruma, kazao da niko nije uslovljavao formiranje manjinske vlade njegovim odlaskom iz DPS-a.

"Nikada niko nije ni pomislio da razgovara tako sa mnom. To nije tema za razgovore i nećemo dozvoliti da bilo ko to nama kaže", rekao je Ðukanović, prenosi RTCG.

On je ocenio da je reč o pokušaju političke kompromitacije DPS-a, od onih koji su mislili da će ta partija nakon izbora biti "arhivirana".

"To se nije desilo. Mi smo pokazali da se za prave vrednosti može govoriti i iz opozicije", rekao je Ðukanović.

Prema njegovim rečima, odnos DPS-a prema ideji manjinske vlade nije isti kao pre 15 meseci, jer ta partija ima nova saznanja, iskustva i očekivanja.

DPS, kako je dodao, u kontaktima sa tradicionalnim partnerima ima dva rešenja - izbore i političku vladu - koja su, kako je rekao, bolja od manjinske vlade.

"Manjinska vlada bi mogla da bude u ulozi žrtve kada se bude odlučivalo na narednim izborima, jer nemaju dovoljno vremena da poprave pošasti ove vlade. Zato mislim da je bolje rešenje politička vlada", smatra Ðukanovic.

On je istakao da oni koji žele saradnju sa DPS-om moraju imati na umu da je to, kako tvrdi, najjača partija na crnogorskom političkom spektru.

"Ne treba nas ubeđivati da je sve bolje od postojećeg stanja. Ako je manjinska vlada jedino rešenje, razgovaraćemo u DPS-u o tome”, poručio je Ðukanović.

Komentari (0)

Evropa