Region

Mađarska policija traga za divljom mačkom koja je poslednji put primećena na 30 kilometara od Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2021

-

16:55

Mađarska policija traga za divljom mačkom koja je poslednji put primećena na 30 kilometara od Srbije
Mađarska policija traga za divljom mačkom koja je poslednji put primećena na 30 kilometara od Srbije - Copyright Facebook/screenshot/Fülöp Róbert

veličina teksta

Aa Aa

Velika mačka slična crnom panteru snimljena je kamerom u blizini gradilišta na periferiji Kiškunhalasa, mađarskog gradića koji se nalazi na oko 30 kilometara od granice sa Srbijom i 37 kilometara od Subotice. Snimak je na Fejsbuk podelio gradonačelnik grada Robert Filop.

Prema saopštenju mađarske policije, video je analiziran i smatra se originalnim. Ipak, nije potvrđeno da je u pitanju crna puma, ali ono što tvrde iz policije jeste da je zasigurno "velika, divlja mačka".

Policija, zajedno sa saradnicima, obaveštava ponajviše one koji ne čitaju dnevne vesti, a koji žive u ovom mestu o prisustvu divlje životinje i moli sve da učine isto.

Police.hu

 

Policija je takođe primila nekoliko prijava otkako je snimak objalvjen, ali se samo jedna od njih povezuje sa životinjom za kojom se traga. Policajci su izašli na teren, ali iako životinji nije bio traga, mogli su videli tragove šapa.

Policija takođe moli stanovnike Kiškunhalasa i one koji žive u toj da se jave ukoliko imaju infromacije o odbegloj životinji.

Pretpostavlja se da je životinja živela u zatočeništvu.

 

 

Komentari (0)

Evropa