Region

Kolone vozila na bosanskoj granici zbog dolaska na vakcinaciju u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug/ Euronews

04/06/2021

-

12:19

Kolone vozila na bosanskoj granici zbog dolaska na vakcinaciju u Srbiji
Kolone vozila na bosanskoj granici zbog dolaska na vakcinaciju u Srbiji - Copyright FOTO TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić pozvao građane BiH da vakcinu protiv koronavirusa bez nadoknade prime u Srbiji, na prelazu Bosanska Gradiška danas je primetna gužva, što je uticalo na režim saobraćaja u BiH.

Reporter lista sa lice mesta je javio da se saobraćaj preko ovog, inače, veoma frekventnog prelaza odvija pojačano, ali zahvaljujući dobroj organizaciji policije i carinika, nema dužih kolona.

Evidentna je, kažu, kolona između dva prelaza, celom dužinom Savskog mosta, na kome je u koloni i autobus sarajevskog "Centrotransa", piše portal Avaz.ba.

Prelazak granice i saobraćaj prema Srbiji preko Hrvatske odvija se bez problema, a građani BiH dužni su od putnih isprava imaju važeći pasoš.

Vučiće je ranije poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

"Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije", rekao je Vučić ističići da imamo dovoljno vakcina, kao i da smo uspeli u poslednjih dvadesetak dana da vakcinišemo novih oko 630.000 - 640.000 građana.

Zahtev i za građane Severne Makedonije

Takođe, Vučić je tražio je od Vlade Srbije da i građanima Severne Makedonije omogući besplatnu vakcinaciju u našoj zemlji. On je naglasio da bi trebalo dozvoliti građanima BiH i S. Makedonije da biraju kojom vakcinom žele da se vakcinišu.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas inicijativu predsednika Srbije za besplatnu vakcinaciju gradana te zemlje kao akt dobrosusedstva koji Skoplje poštuje.

Filipče je rekao da je jutros sa srpskim kolegom Zlatiborom Lončarom razgovarao o tome da li može da se organizuje novi punkt za revakcinaciju koji bi bio bliži makedonskim građanima. "Očekuje se revakcinacija većeg broja građana između 17. i 20. juna.

Lončar se obavezao da taj proces bude realizovan i to je u skladu sa našim odličnim odnosima i dobrosusedstvom", objasnio je Filipče, prenosi Plus info.

Prema njegovim rečima ako za sada nema preciznih detalja očekuje se da će makedonski građani drugu dozu vakcine primiti na nekim od postojećih punktova, verovatno u Nišu ili Vranju.

Komentari (0)

Evropa