Region

Talačka kriza u Zagrebu: Muškarac zarobio porodicu i pretio da će da zapali plinsku bocu

Komentari

Autor: Jutarnji

15/01/2022

-

21:00

Talačka kriza u Zagrebu: Muškarac zarobio porodicu i pretio da će da zapali plinsku bocu
Talačka kriza u Zagrebu: Muškarac zarobio porodicu i pretio da će da zapali plinsku bocu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle malo više od dva sata neizvesnosti i agonije, jake policijske snage izvukle su i odvele na ispitivanje muškarca koji je u stanu zarobio porodicu i pretio da će da zapali plinsku bocu. 

Iz PU Zagreb su potvrdili ovu vest napominjući da tokom akcije niko nije povređen.

Dvadesetak policajaca naoružanih do zuba pristiglo je ranije večeras u Čalogovićevu ulicu u novozagrebačkim Dugavama. Prema prvim informacijama, muškarac se zatvorio u stan gde je pretio navodno plinskom bocom pa su zbog toga u ulaz, osim policije, pristigli i vatrogasci kao i hitna pomoć. 

U stanu sa uhapšenim je, navodno, bila njegova bivša partnerka s decom. Iz PU Zagreb rekli su da je policijska akcija u toku i da će detalje objaviti naknadno.

Kako prenosi Jutarnji, navodno je reč o istom muškarcu koji je prošle godine na livadi u blizini zgrade u kojoj se danas odvijala akcija, pretio oružjem i samoubistvom pa ga je policija u poslednji čas, iako se već bio ranio iz oružja, kroz pregovore uspela da spasi.

"Čuli smo viku iz stana: Nećete vi mene! Videćete vi! Dosta mi vas je! Nije dugo prošlo od toga kad se pojavila policija. Bilo je oko 18 sati. Valjda ih je došlo 15, a možda i 20. Blokirali su stepenice u zgradi. Inače, taj sused ima psihičkih problema već duže vreme. Mesecima ga nismo videli a onda unazad par dana bez prestanka je galamio. Nije nam svejedno", rekli su za Jutarnji susedi iz Čalogovićeve ulice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa