Region

Eskobar: SAD ne smatraju Demokratski front odgovarajućim partnerom

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

10:15

Eskobar: SAD ne smatraju Demokratski front odgovarajućim partnerom
Gabrijel Eskobar - Copyright EPA/GEORGI LICOVSKI

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da SAD ne smatraju Demokratski front "odgovorajućim partnerom", jer, kako tvrdi, podstiče podele u Crnoj Gori.

Eskobar je to rekao u opširnom intervjuu za Glas Amerike na konstataciju da je već kazao da ne smatra da sve stranke u vladajućoj koalciji ispunjavaju određene kriterijume i na pitanje da li je to Demokratski front.

"Na crnogorskim liderima je da donesu odluku o tome li će biti manjinske vlade. A što se tiče Demokratskog fronta, on se pokazao kao neko ko izaziva podele, podstiče etničke tenzije, stalno blokira reforme u parlamentu i time blokira put ka Evropi", rekao je Eskobar.

Dodao je da je u Demokratski front u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i, kako je naveo, "nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu".

"Tako da ne verujem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom", rekao je Eskobar.

Koalicija Crno na bijelo, okupljena oko GP Ura aktuelnog potredsednika i jedinog političara u vladi Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, najavila je za danas predstavljanje ideje o formiranju nove vlade u kojoj, kako je prenela Pobjeda pozivajući se na svoje izvore, neće biti mesta za Demokratski front i DPS Mila Ðukanovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa