Region

Dodik: Šmit je nelegalno u BiH kao "lažni visoki predstavnik" i nema sankcija koje to mogu zamagliti

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

14:27

Dodik: Šmit je nelegalno u BiH kao "lažni visoki predstavnik" i nema sankcija koje to mogu zamagliti
Dodik: Šmit je nelegalno u BiH kao "lažni visoki predstavnik" i nema sankcija koje to mogu zamagliti - Copyright Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema tih pretnji, sankcija i kazni koje mogu zamagliti činjenicu da je Kristijan Šmit nelegalno u BiH i da se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

"Čiji je on visoki predstavnik i kome, to on najbolje zna. Nama nije i to ne što bi mi hteli tako ili ne, već zato što Šmit u BiH nije došao onako kako je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. To mu očito ne smeta da se meša u unutrašnja pitanja BiH, da sudi, presuđuje i preti", izjavio je Dodik za Srnu.

Dodik je to rekao upitan da komentariše Šmitove pretnje da se, kako kaže, mora raditi na tome da se budućnost BiH odvija bez srpskog člana Predsedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

A da li treba u budućnosti računati na Dodika, srpski član Predsedništva BiH kaže - reći će birači u Republici Srpskoj.

"Ali da na Šmita mi, legalno izabrani političari u ime Republike Srpske, ne računamo ni u sadašnjosti već smo rekli. Tačno je da ga pominjem, ali ne kao građanina Šmita, već kao kolonijalnog upravnika koji se nije izborio ni da dođe u BiH kako su to činili visoki predstavnici od 1995. godine", naveo je Dodik.

Treba, kaže, samo zamisliti situaciju da neko iz BiH ode u Nemačku i počne da se predstavlja kao nemački kancelar.

"Svi znamo kako bi to završilo", rekao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa