Region

Skupovi u nekoliko gradova protiv formiranja manjinske vlade u Crnoj Gori, Abazović se obratio okupljenima u Podgorici

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

20:31 >> 21:31

Skupovi u nekoliko gradova protiv formiranja manjinske vlade u Crnoj Gori, Abazović se obratio okupljenima u Podgorici
Skupovi u nekoliko gradova protiv formiranja manjinske vlade u Crnoj Gori, Abazović se obratio okupljenima u Podgorici - Copyright Printskrin/Youtube/Televizija Nikšić

veličina teksta

Aa Aa

 Građani nezadovoljni najavama o formiranju manjinske vlade i večeras protestuju u nekoliko gradova Crne Gore, a protest u Podgorici koji je počeo kod zgrade Vlade, nastavljen je ispred zgrade RTCG gde im se obratio potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

U Budvi je blokiran kružni tok.

Protesti u više crnogorskih gradova zbog inicijative Građanskog pokreta URA i opozicije za izglasavanje nepoverenja kabinetu Zdravka Krivokapića, organizovani su i prethodnih dana.

Sa protesta je poručeno da građani neće dopustiti formiranje manjinske vlade, jer je to, kako su naveli, obmana i izdaja izborne volje građana.

Nakon što se okupili kod zgrade Vlade, učesnici protesta su u Podgorici krenuli prema zgradi RTCG kako bi dočekali potpredsednika Vlade Dritana Abazovića koji večeras gostuje u emisiji "Okvir" na TVCG.

Organizatori protesta tvrde da i za ovih protesta ne stoji nijedna politička partija, okipljaju se, kako kažu, da odbrane izbornu pobedu.

Oni su naveli da je na sceni obmana i da se sprema izdaja narodne volje od avgusta 2020.godine. Uz okupljene građane su funkcioneri i poslanici Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, te predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

 Kako je rečeno tokom protesta, ispred RTCG se ide imajući u vidu da se očekuje televizijsko gostovanje potpredsednika Vlade.

Abazović je prišao učesnicima protesta i, kako se moglo videti, pokušao da govori, ali to se nije desilo. Ipak, nakon više napora Abazović je razmenio par rečenica sa okupljenima, poručujući da savez "Crno na bijelo" neće s DPS-om i da neće biti nikakve izdaje.

"Izdaje nikad nije blo, izdaju tražite na drugim mestima", poručio je Abazović okupljenima i dodao da nema izborne volje bez URA.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa