Region

Krivokapić: Sumnjam da ću ja potpisati Temeljni ugovor sa SPC

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

16:19

Krivokapić: Sumnjam da ću ja  potpisati Temeljni ugovor sa SPC
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je sve uradio što je bilo do njega kada je reč o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali sumnja da će ga on potpisati.

U Temeljnom ugovoru, rekao je on, nema suštinskih promena u odnosu na Nacrt koji je poslat Patrijaršiji 21. jula 2021.

“Ugovor može biti potpisan do 4. februara, verujte da ja sumnjam da ću ja potpisati taj ugovor...", rekao je Krivokapić u intervjuu TVCG, koji će biti emitovan večeras u emisiji Argumenti.

Prema njegovim rečima cilj svega toga je da se nakon 4. februara, kada će poslanici glasati o poverenju njegovoj vladi, pojavi spasilac srpstva i SPC u imenu nekoga drugog.

Odgovarajući na pitanje ko bi to bio iz Crne Gore, Krivokapić je rekao, neko iz Socijalističke narodne partije.

Podsetimo, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, u najkraćem vremenskom roku.

"Ovaj proces je prošao kroz nekoliko faza usaglašavanja i iz ugla vlade je potpuno spreman za potpisivanje", rekao je Krivokapić.

Temeljni ugovor između SPC i Crne Gore bio je spreman za potpisivanje krajem maja prošle godine, ali je Krivokapić tada od toga odustao, a nakon toga su u već usglašen ugovor sa crnogorske strane unete određene izmene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa