Region

Veselin Veljović negirao krivicu za događaje na Cetinju

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

17:21

Veselin Veljović negirao krivicu za događaje na Cetinju
Veselin Veljović - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Veselin Veljović, savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, negirao je danas krivicu u cetinjskom Osnovnom sudu, koji ga tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti tokom demonstracija protiv ustoličenja mitropolita crnogorskog primorskog Joanikija, u septembru prošle godine.

"I sada sam vrlo jasno saopštio da nisam kriv, posebno da nisam uradio bilo koje krivično delo, a ne napad na policijske službenike. Sagledavajući optužni predlog, uvidio sam da se on ne zasniva na istini i činjenicama", kazao je Veljović novinarima posle održanog ročišta.

Kako prenosi portal RTCG, tužilac je do sada saslušao oko 20 svedoka i niko od njih nije potvrdio navode optužnice.

"Odbrana je bila spremna danas, na osnovu onoga što su svedoci već saopštili tužiocu da zaključimo ovaj predmet, ali on to nije prihvatio. Tužilac pokušava da kupi vreme kako bi spasio obraz nekim bezbednosnim strukturama koje su početkom septembra vodile i montirale ovaj proces", kazao je Veljovićev advokat Nikola Martinović.

On je istakao da je vrlo čudno da tužilac obdija da sprovede dokaze koje je sam prikupio.

"Nije bilo razloga da se današnji pretres odlaže, postojali su svi uslovi da sud donese odluku, a tužilac je to odbio", naveo je Martinović.

Veljović, bivši direktor Uprave policije optužen je da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa